Fish 'n Food

Asselsestraat 18
7311 EL Apeldoorn
055-5212967

Uitgaven en Publicaties

Vismarkt 2016 i.s.m. het Stadscafe groot succes

APELDOORN - Sinds 22 juni wordt het terras van Het Stadscafé twaalf woensdagen achter elkaar bezet door viszaak Fish 'n Food. Onder de naam Vismarqt wordt een verse zalmfilet of zeebrasem voor de neus van de klant bereid

 

We willen vis aanbieden die anders is dan gemiddelde vis
 

Jacob Heijnen van Fish 'n Food en zijn compagnon Alger van Nieuwenhuizen van Het Stadscafé waren beiden geïnspireerd door vismarkten in Katwijk aan Zee en Scheveningen, maar ook verder weg, aan de Franse en Spaanse kust. ,,Daar kun je zien wat je koopt en uiteindelijk eet. De vis hier komt overal vandaan; de Noordzee, Middelandse Zee, Indische Ocean... Het is letterlijk een wereldkaart aan vis die hier te krijgen is. 

Vakantiegevoel
Merel Janssen (27): "Ik zag de vissen liggen toen ik met m'n vriendin voorbij liep. We wilden ergens eten en dit sprak me meteen aan. Geweldig dat je alle vis voor je neus bereidt ziet worden. Dat geeft een vakantiegevoel, ook het feit dat je lekker buiten zit. Ik had de vangst van de dag, een goudmakreel. Echt heerlijk."

Eef Veltman (27) en Bram Mooij (28) uit Tilburg waren een dagje bij de Apenheul en reden met de stadsbus terug richting centrum. "We kwamen langs het terras van Het Stadscafé en het zag er gezellig uit dus zijn we uitgestapt", zegt Eef. "We dachten eerst dat het een besloten feest was toen we die vis zagen liggen en de koks bezig zagen", zegt Bram. "Toen werden we gewezen op de viskaart. Het concept erachter werd ons niet uitgelegd overigens."

Hoger segment
"We willen vis aanbieden die anders is dan gemiddelde vis en een menukaart is die anders is dan gemiddeld, de nadruk ligt op het wat hogere segment", zegt Heijnen. "De vangst van de dag doet het altijd goed. Mensen willen verrast worden. De oesters en mosselen zijn natuurlijk ook populair." Heijnen hoopt dat de Vismarqt meer bekendheid zal krijgen. "We hebben bewust twaalf woensdagen ingepland. De nadruk ligt hier echt op de beleving. We halen die markt hiernaartoe. Zo kunnen mensen die van vakantie komen het vakantiegevoel nog even vasthouden.

2016 - 25 jaar Fish 'n Food: klaar voor de toekomst

APELDOORN - Op zijn speurtocht naar de smaak van de regio is culinair verslaggever David Levie op bezoek bij Fish 'n Food in hartje Apeldoorn. Een topzaak (Asselsestraat) op het gebied van vis in het algemeen en van haring in het bijzonder.

Aan het eind van het afgelopen millennium won Heijnen de landelijke haringtest van het AD. Sindsdien prijkt hij hoog op de ranglijst en maken hij en zijn medewerkers wekelijks zo'n 2000 nieuwe haringen schoon.

En dan is er nog een tweejaarlijkse wedstrijd van de Vereniging Nederlandse Visspecialisten. Heijnen grossiert in tweede en derde plekken, winnen is een grote wens, maar nog groter is het verlangen om nog één keer die test van het Algemeen Dagblad te winnen. Alleen al vanwege de uitstraling.

Aan de top komen is moeilijk, aan de top blijven vergt nog veel meer. ,,Wie hoog stijgt, kan diep vallen'', zegt de in Spakenburg wonende visspecialist. ,,Afgelopen jaar kreeg ik een 8.5, een mooi cijfer, maar voor het eerst was ik niet in de top 10. Niet dat ik er wakker lig, maar ik streef naar het allerbeste. Dat moet ook. Uiteraard is de kwaliteit die je levert heel belangrijk, maar er is nog veel meer. Je moet klantgericht zijn, vakkennis in huis hebben, je zaak moet er piekfijn uitzien en met je tijd meegaan. En dat red je niet alleen. Aan de top blijf je ook door de inzet van je medewerkers. Het verloop is hier laag. Ik heb al wat jubilea meegemaakt. Dertig jaar, vijfentwintig jaar, twaalfenhalf jaar. De klanten willen vriendelijk worden geholpen. En het liefst door een bekend gezicht.''

25 jaar geleden begonnen wij een viswinkel aan de Asselsesestraat in Apeldoorn. Apeldoorn was voor ons onbekend terrein. Dat is inmiddels wel veranderd. Wij hebben het hier enorm naar ons zin.

2013 - 2e plaats Visspecialist 2013

Fish 'n food als 2e geëindigd bij verkiezing ''Visspecialist van Nederland''!

Na het behalen van de finale op 24 juni in Volendam waren onze personeelsleden verheugd en trots de finale te mogen spelen. Er kwamen zelfs personeelsleden terug van vakantie om die dag hun kwaliteiten in te zetten. Het V.I.P. plan wat daarna is ontstaan werd met enthousiasme ontvangen. Diverse personen zoals oud-personeelsleden, bestuur van de coöperatieve vereniging de Asselsestraat, college van B&W gemeente Apeldoorn en media hebben hun kennis, knowhow en expertise ingezet. 

Zaterdag 14 september was het zover, toen is de jury geweest bij Fish 'n food aan de Asselsestraat.  Er waren demonstraties, proeverijen, muziek, uitleg over het ambacht visroken, duurzaamheid en dat alles in een gezellige sfeer. Er was zelfs een tv- en radioploeg die zorgden voor een live uitzending op Radio/TV Apeldoorn. Op 7 oktober werd bekend gemaakt dat Fish 'n food als 2e is geeindigd!

2012 - Fish 'n Food haalt een 9!

Kwaliteit, zoals altijd!

Fish ‘n Food Apeldoorn beste van Gelderland in AD haringtest

Ook in 2012 eindigt Fish ‘n Food Apeldoorn met een negen in de top van de beroemde AD haringtest en is hiermee wederom een van de beste van Gelderland! Conclusie van het testpanel; “Een haring zoals hij hoort te zijn, de zaak oogt als een plaatje, gedreven vakman Jacob Heijnen houdt samen met zijn familieleden de eer hoog! Ook dit jaar weer bij de top. Houden zo!”

1998 en 1999 waren de eerste jaren dat de haring bij Jacob Heijnen getest werd, en niet onverdienstelijk want het leverde meteen een eerste en gedeeld eerste plaats op! In 2009 bleek dat de kwaliteit nog niet uit het oog verloren was , want met een 9,5 in 2009, een 8,5 in 2010 en een 9 in 2011 en in 2012 weer een 9 is het gemiddelde rapportcijfer over de jaren heen een 9!  Het geheim van een goede haring begint volgens Jacob Heijnen bij het selecteren van de partijen bij onze leverancier haringhandel Hoek  “Na de selectie begint het pas. De emmers haring moeten voor verkoop ontdooien en de haring moet tijdens het dooi proces lang genoeg rijpen voor een goede smaakontwikkeling. Daarna moet iedere haring met zorg schoongemaakt worden. Na het schoonmaken gaat de smaak onder invloed van het contact met de lucht in smaak achteruit! Vandaar dat vers van het mes zo belangrijk is”

Je merkt dat Jacob Heijnen naast veel kennis ook passie voor zijn product heeft, en dit zie je terug in de indrukwekkende resultaten die hij de afgelopen jaren behaald heeft. Want naast het behalen van de top van de AD haringtest was hij een van de drie finalisten van de verkiezing visspecialist van het jaar.

Absoluut uniek is het concept “ApeldoorndiVers” waarmee hij in 2011 samen met 6 andere  versspecialisten gestart is. Apeldoorn Vers is een nieuw concept van 7 versspecialisten in Apeldoorn. Specialisten die online samenwerken om u de voordelen te bieden van one-stop shopping. De eerste online supermarkt in vers voor Apeldoorn.

2011 - Visspecialist Fish 'n food goud in 2011

SPAKENBURG – Jacob Heijnen blijft in prijzen grossieren. Tijdens een gala in Spakenburg werd hij met goud bekroond en eindigde hij bij de drie beste visspeciaalzaken van ons land.

Voor bekendmaking van de prijzen gaf Heijnen aan een ‘goed gevoel’ te hebben maar een diepe zucht van opluchting gaf aan dat de spanning te snijden was en de strijd niet zomaar gestreden. ,,Mijn vrouw Liesbeth en ik zijn hier ontzettend blij mee”, vertelt Heijnen enthousiast. ,,Alle credits gaan overigens naar onze medewerkers want toen onze zaak, zonder vooraankondiging, werd gekeurd waren wij op vakantie. Samen met het team werken we er het hele jaar aan om het totaalplaatje perfect te krijgen. Wanneer we dan tijdens onze vakantie zo’n beoordeling krijgen dan ben ik daar trots op, want dat betekent dat ook dan alles klopt. Natuurlijk geef je het personeel aan hoe je het wilt hebben. Alle instructies die wij hebben gegeven zijn goed ingevuld anders krijg je niet zo’n beoordeling. Wij zijn enorm trots op hun prestatie.” De titel ‘Visspecialist van het Jaar’ wordt eens in de twee jaar vergeven. Bij de vorige uitgave wist Heijnen ook te eindigen bij de laatste drie en werd hij uiteindelijk tweede van Nederland. Juryvoorzitter Hans van Dijk gaf aan dat de jurering een ingewikkelde en veelzijdige taak is. ,,Het culinaire en traiteurachtige concept wat veel visspeciaalzaken in Nederland hebben is uniek in Europa. Hoor je bij de beste dan mag je rustig stellen dat jouw bedrijf behoort tot het neusje van de zalm. De ondernemers die beoordeeld zijn door ons zijn allemaal gemotiveerde vakmensen en ondernemers die open staan voor aandacht- en verbeterpunten. Ze geven door deelname aan gedreven te zijn en met hun vak bezig te zijn en tot doel hebben de marktpositie van de visspeciaalzaak in Nederland te vergroten.

Fish 'n Food

Asselsestraat 18
7311 EL Apeldoorn
055-5212967

Openingstijden

maandag 11:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten